دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1403 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:
Mendeley  
Zotero  
RefWorks

kaffash M, rashtian S M, hasanpur kazeruni N. Creative tourism in recreating the historical contexts, the vision towards the sustainability of future cities. (Excavation case: Golestan neighborhood of Sabzevar). JFCV 2024; 5 (3)
URL: http://jvfc.ir/article-1-385-fa.html
کفاش محسن، رشتیان سید محمد، حسنپور کازرونی ناصر. گردشگری خلاق در بازآفرینی بافت‌های تاریخی، چشم اندازی به سوی پایداری شهرهای آینده . (مورد کاوی: محله گلستان سبزوار). فصلنامه چشم انداز شهرهای آینده. 1403; 5 (3)

URL: http://jvfc.ir/article-1-385-fa.html


1- دانشجوی دکترای شهرسازی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
2- استادیارگروه شهرسازی، واحد اصفهان(خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران ، Sm.rashtiyan@gmail.com
3- استادیارگروه شهرسازی، واحد اصفهان(خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
چکیده:   (1100 مشاهده)
فرسودگی و ناکارآمدی بافت‌های تاریخی در مرور زمان، لزوم توجه به این بافت‌ها را دوچندان میکند. بازآفرینی فیزیکی و کالبدی در سالهای اخیر نتوانسته آنچنان که باید سبب بهبود و حیات بخشی واقعی به این بافت‌ها گردد. توجه به پتانسیل های تاریخی و فرهنگی با تاکید بر فرهنگ مردمان مقیم، همان چیزیست که گردشگری خلاق به عنوان راهکاری موفق در بازآفرینی بافتهای تاریخی مطرح می‌کند. هدف این‌ پژوهش‌ شناسایی‌ مولفه‌های مؤثر در ایجاد الگوی گردشگری خلاق مبتنی‌ بر رویکرد بازآفرینی‌ بافت‌ تاریخی‌ در محله گلستان سبزوار است‌. روش تحقیق به لحاظ رویکرد، استقرایی؛ به لحاظ روش، اسنادی ـ کتابخانه‌ای و میدانی؛ از نظر زمانی، مقطعی و از نظر نوع داده، کمی - کیفی است. برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شده و تعداد 380 مورد به عنوان حجم نهایی نمونه برای تحقیق تعیین شدند. برای پردازش و تحلیل داده های آماری، با استفاده از نرم افزار SPSS و روش های دیمتل و تعیین سطح و درجه اهمیت آنها پرداخته می شود. نتایج نشان می‌دهد اقتصاد خلاق و پایدار بیشترین تاثیرگذاری را بر روی معیارهای دیگر دارد، پس از آن نوآوری و خلق ارزش و مشارکت از عوامل تاثیرگذار به حساب می آیند. الگوی گردشگری خلاق می‌تواند، با بهره‌گیری از صنایع فرهنگی بر ظرفیت‌ بالقوه فرایندهای خلاق در بافت‌ تاریخی‌ شهر ، سبب‌ رشد اقتصاد خلاق شود و به تبع آن امکان مشارکت‌ بین‌ گردشگران و ساکنان را فراهم‌ آورد. بدین ترتیب ساکنان و شهروندان خود بافت حیات بخشی موثر در بازآفرینی بافت تاریخی را رقم میزنند.
 
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: معماری و شهرسازی
دریافت: 1403/3/11 | پذیرش: 1403/6/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.