دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1402 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

afifian M, Keshmiri H, Moztarzadeh H, ziari K. Quality Improvement of the Elderly’s Outdoor Environment in Residential Complexes of Future Cities Emphasizing on Elements of the Biophilic Approach. JFCV 2023; 4 (3)
URL: http://jvfc.ir/article-1-233-fa.html
عفیفیان مجید، کشمیری هادی، مضطرزاده حامد، زیاری کرامت اله. ارتقاء کیفیت محیط فضای باز سالمندان در مجتمع‌های مسکونی شهر آینده با تاکید بر عناصر رویکرد بیوفیلیک. فصلنامه چشم انداز شهرهای آینده. 1402; 4 (3)

URL: http://jvfc.ir/article-1-233-fa.html


1- دانشجوی دکتری معماری، گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
2- دانشیار، گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران ، keshmirihadi@yahoo.com
3- استادیار، گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
4- استاد، گروه برنامه ریزی شهری، فوق دکترای شهرسازی، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده:   (255 مشاهده)
با آغاز عصر صنعتی، آهنگ شهرنشینی رشد پرشتابی گرفته و همچنان در مسیر حرکت بسوی آینده است. آینده انسان، شهرنشینی هست. بنابراین نیاز به آینده­نگری و ایجاد محیط مطلوب سکونت در شهرهای آینده از ضرورت برنامه­ریزی امروز می­باشد. رویکرد بیوفیلیک از رویکردهای طبیعت­گراست که از اوایل قرن بیست و یکم وارد حوزه معماری و شهرسازی شده است. از چالش­های مطرح در شهر آینده، رشد جمعیت سالمند و تحولات زیست محیطی با در نظر گرفتن معضلات پیش روست. هدف این پژوهش ارتقاء کیفیت فضای باز محیط سکونت سالمندان با استفاده از رویکرد و شهرسازی بیوفیلیک در شهر آینده است. این پژوهش با نگاهی به آینده شهر و چالش­های پیش روی آن و با روش تحلیل روند، انجام شد. گردآوری و تجزیه و تحلیل داده­ها با روش ترکیبی(کمی و کیفی) و با استفاده از نرم­افزار spss24 و آزمون­های ضریب همبستگی پیرسون و تی­تک نمونه­ای انجام شد. نتایج نشان داد که اکثریت روابط بین عناصر رویکرد بیوفیلیک با مؤلفه­های کیفیت محیط دارای ارتباط معنادار و بیشترین تعداد ارتباط همبستگی بین عناصر بیوفیلیک با مؤلفه معنایی کیفیت محیط فضای باز می­باشد. بیشترین تأثیر مربوط به فعالیت بیوفیلیکی(4/25) و کمترین تأثیر مربوط به سرشت فضا(2/282 است. در بین 44 گویه بررسی شده، عنصر فضای سبز، گیاهان و آب (4/53) بیشترین و عدم ترس از درختان متراکم (2/55) کمترین عدد میانگین را است. ضمن اینکه نتایج مشخص نمود که کیفیت محیط مطلوب­تر، باعث علاقه­مندی و افزایش فعالیت بیوفیلیکی سالمندان مانند ورزش،پیاده­روی و باغبانی و افزایش تعاملات اجتماعی در فضای باز مجتمع می­گردد. نتایج بدست آمده می­تواند در برنامه­ریزی و طراحی مجتمع­های مسکونی در شهر آینده استفاده شود.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: معماری و شهرسازی
دریافت: 1401/11/9 | پذیرش: 1402/5/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه چشم انداز شهرهای آینده می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Journal of vision Future Cities

Designed & Developed by : Yektaweb