دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1403 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

samadi A, Arbabi Sabzevai A, Jodki H, Amirezdi T, Adibi Saadinejad F. Reading the drivers effective in reducing urban poverty in historical contexts with an emphasis on the empowerment approach Case Study: historical context of Yazd city. JFCV 2024; 5 (3) : 1
URL: http://jvfc.ir/article-1-260-fa.html
صمدی علیرضا، اربابی سبزوایی ازاده، جودکی حمیدرضا، امیر عضدی طوبی، ادیبی سعدی نژاد فاطمه. خوانش پیشران‌های مؤثر بر کاهش فقر شهری در بافت‌های تاریخی با تأکید بر رویکرد توانمندسازی مورد پژوهی: بافت تاریخی شهر یزد. فصلنامه چشم انداز شهرهای آینده. 1403; 5 (3)

URL: http://jvfc.ir/article-1-260-fa.html


1- دانشگاه ازاد اسلامشهر
2- دانشگاه ازاد اسلامشهر ، Az.Arbabi@iau.ac.ir
چکیده:   (7988 مشاهده)
بافت­های تاریخی و فرسوده شهری به خاطر دارا بودن بسیاری از ابعاد گوناگون محرومیت چون کمبود دسترسی به فرصت‌های اشتغال و مسکن، زیرساخت‌های نامناسب، نبود تأمین اجتماعی و دسترسی به بهداشت، آموزش و امنیت فردی در رنج و مضیقه­اند. مجموعه این عوامل در شکل­گیری فقر شهری در این محدوده­ها مؤثرند. تجربه نشان داده است که برنامه‌های تک‌بعدی و یک‌جانبه و بدون نگاه آینده­نگری، نه‌تنها مشکلات را برطرف ننمـوده، بلکه مشکلی جدی در سیستم‌های زیستی شهری در این مناطق به دنبال داشته است. دراین‌بین، نقش و اثرات توانمندسازی می‌تواند در برنامه‌ریزی برای مقابله با فقر شهری در بافت­های تاریخی بسیار تعیین‌کننده باشد. بدین منظور در این پژوهش سعی گردیده است که به‌صورت سیستمی و نظام­مند پیشران­های کلیدی مؤثر بر کاهش فقر شهری در بافت تاریخی شهر یزد با تأکید بر رویکرد آینده­پژوهی، شناسایی و تحلیل شوند. روش تحقیق در مطالعه‌ی حاضر آمیخته (کمی-کیفی) با ماهیت تحلیلی-اکتشافی می­باشد .در این پژوهش ابتدا با تکنیک پویش محیطی و دلفی، 35 پیشران اولیه در سه حوزه مختلف استخراج‌شده و سپس با استفاده از روش دلفی مدیران، ماتریس اثرات متقاطع مؤلفه‌ها تشکیل گردیده است. در مرحله بعدی از طریق نرم­افزار میک­مک نسبت به تحلیل ماتریس اقدام شده است. با توجه به امتیاز بالای اثر­گذاری مستقیم و غیر­مستقیم عوامل، ده عامل اصلی به ­عنوان پیشران­های کلیدی مؤثر بر کاهش فقر شهری با رویکرد توانمندسازی مورد شناسایی قرار گرفتند. همچنین بر اساس نتایج حاصل از ماتریس اثرگذاری عوامل، از مجموع 2213 رابطه اثرگذاری مستقیم عوامل، متغیر­های بخش اجتماعی با کسب امتیاز 938، بیشترین تأثیر را در راستای کاهش فقر شهری با رویکرد توانمندسازی در محدوده موردمطالعه داشته‌اند.
 
شماره‌ی مقاله: 1
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آینده پژوهی
دریافت: 1402/2/26 | پذیرش: 1402/8/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه چشم انداز شهرهای آینده می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of vision Future Cities

Designed & Developed by : Yektaweb