دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1403 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

yousefi S, abbaszadeh M, shirvani R, shamsi R. Identifying and analyzing the key drivers affecting the realization of the happy city with a Futures studies approach (case study: Kermanshah metropolis). JFCV 2024; 5 (1)
URL: http://jvfc.ir/article-1-305-fa.html
یوسفی ثمین، عباس زاده میلاد، شیروانی ریحانه، شمسی رضا. شناسایی و تحلیل پیشران های کلیدی مؤثر بر وضعیت تحقق شهر شاد با رویکرد آینده‌پژوهی (مطالعه موردی: کلان‌شهر کرمانشاه). فصلنامه چشم انداز شهرهای آینده. 1403; 5 (1)

URL: http://jvfc.ir/article-1-305-fa.html


1- دانشگاه تهران ، samin.yousefi69@gmail.com
2- دانشگاه آزاد اصفهان
چکیده:   (632 مشاهده)

گسترش شهرنشینی و رشد شتاب­زده شهرها و تغییر الگوهای زندگی به سمت مدرنیته شدن، مشکلاتی را برای شهرها به وجود آورده طوری که شهر به مثابه موجودی زنده، شادابی و سرزندگی خود را از دست داده است؛ بنابراین با توجه به آشفتگی و تغییرات پرشتاب و مداوم و ظهور مسائل جدید در سال­های اخیر، تجدیدنظر در رویکردهای کلانِ مدیریتی بیش‌ازپیش مورد نیاز است. آینده­پژوهی به عنوان رویکردی نوین برای ساختن آینده مطلوب، فرآیندی است که منجر به نتیجه پایدار عمل برنامه­ریزی می­شود. در این راستا پژوهش حاضر، با بهره­گیری از رویکرد آینده­پژوهی به شناسایی مهم‌ترین عوامل مؤثر و بررسی میزان و چگونگی تأثیرگذاری این عوامل بر یکدیگر و بر وضعیت تحقق شهر شاد در کلان­شهر کرمانشاه می­پردازد. پژوهش حاضر با بهره­گیری از تکنیک تحلیل اثرات متقاطع که یکی از روش­های متداول و مورد پذیرش آینده­پژوهی است و با استفاده از نرم­افزار میک­مک به تحلیل متغیرهای شهر شاد در کلان­شهر کرمانشاه پرداخته است. بدین منظور ابتدا با مطالعه اسناد فرادست تمامی عوامل دخیل در تحقق و شکوفای شهر شاد مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت و با استفاده از روش دلفی 23 متغیر به عنوان متغیرهای اولیه اثرگذار بر شهر شاد استخراج شدند، در ادامه تحلیل داده­ها با استفاده از روش تحلیل اثرات متقابل/ساختاری به وسیله نرم‌افزار Micmac صورت گرفته است. نتایج تحقیق بیانگر آن است که کلان­شهر کرمانشاه با توجه به پراکندگی متغیرها دارای سیستمی ناپایدار است و در صفحه پراکندگی پنج دسته (متغیرهای تأثیرگذار، دووجهی، تنظیمی، تأثیرپذیر و مستقل) قابل شناسایی هستند. در نهایت از میان 23 متغیر شناسایی شده، پس از بررسی میزان و چگونگی تأثیرگذاری این متغیرها بر هم­دیگر و بر وضعیت آینده کلان­شهر کرمانشاه با روش­های مستقیم و غیرمستقیم، 10 عامل کلیدی (توزیع عادلانه امکانات و خدمات شهری و امکان دسترسی متعادل برای استفاده‌کنندگان از فضا، وجود فضاهای مناسب جهت گذراندن اوقات فراغت، تجهیزات مبلمان شهری (سطل زباله، نیمکت، جدول، سایبان ایستگاه‌ها و ...)، ایجاد مکان‌های جمعی به منظور جشن و شادی و رویدادهای شادی‌آفرین، استفاده از نورپردازی شبانه، برخورداری از فضا و فروشگاه­های مختلف با عرضه کالاهای متنوع) و ...که بیشترین نقش را در تحقق شهر شاد در آینده کلان­شهر کرمانشاه دارند، انتخاب شدند.
 

     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: معماری و شهرسازی
دریافت: 1402/7/5 | پذیرش: 1402/10/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه چشم انداز شهرهای آینده می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of vision Future Cities

Designed & Developed by : Yektaweb