Zanganeh Shahraki S, Ziari K, Hosseini A, Shahsavari M S. Spatial Prospect of Resilience Against Flood Risk (Neighborhoods of Region One of Tehran). JFCV 2024; 5 (3) : 3
URL:
http://jvfc.ir/article-1-323-fa.html
زنگنه شهرکی سعید، زیاری کرامت اله، حسینی علی، شهسواری محمد سینا. چشم انداز فضایی تاب آوری در برابر مخاطره سیلاب (مطالعه موردی: محلات منطقه یک شهر تهران). فصلنامه چشم انداز شهرهای آینده. 1403; 5 (3)
URL: http://jvfc.ir/article-1-323-fa.html
1- دانشگاه تهران ، saeed.zanganeh@ut.ac.ir
2- دانشگاه تهران
چکیده: (3540 مشاهده)
امروزه شهرنشینی و گسترش بیش از حد شهرها باعث تخریب زیستگاههای طبیعی و چشم انداز منفی برای آنها شده است. در پاسخ به این فشار انسانی، طبیعت و عناصر آن در قالب مخاطرات طبیعی عکسالعمل خود را نشان میدهند. یکی از این مخاطرات سیلابها، جریانهای شدید رودخانهها و طغیان رود درهها می باشند که هر ساله باعث وارد آمدن خسارتهای سنگین به شهرها میشوند. تحقیق حاضر از نظر هدف از نوع تحقیقات کاربردی است که با روش توصیفی ـ تحلیلی مبتنی بر اطلاعات کتابخانه¬ای و آمارهای رسمی کشور انجام گرفته است. محدوده مورد مطالعه این تحقیق محلات منطقه یک شهرداری تهران میباشند. شاخصها به روش فازی بی مقیاس و سپس با استفاده از روش GWR مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج به دست آمده در زمینه شاخص نهایی تاب¬آوری بیانگر آن بود که 30 درصد محلات دارای تاب آوری زیاد و 15 درصد دارای تاب آوری بسیار زیاد بودند. 22 درصد محلات دارای تاب آوری متوسط بودند. از این میان، محلات گلها، تجریش و زعفرانیه تحت تاثیر رودخانه بودند. دقیقا به مانند تعداد محلات واقع در دسته با تاب آوری زیاد، 30 درصد محلات نیز در دسته با تاب آوری کم قرار می¬گرفتند. اکثر این محلات در نیمه شمالی شرق منطقه واقع شده¬اند.
شمارهی مقاله: 3
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
جغرافیای و برنامه ریزی شهری شهری دریافت: 1402/9/16 | پذیرش: 1403/1/12