دکتری آیندهپژوهی، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، Azizkhani_f@ut.ac.ir
چکیده: (4674 مشاهده)
در مناطق شهری موضوع غذا با سایر چالشها و مسایل شهرها آمیخته شده و ساختاردهی به موضوع را مشکل نموده است. نداشتن ساختار مناسب و پیچیدگی باعث گردیده که در این تحقیق با استفاده از دیدگاههای خبرگان مختلف به موضوع نگریسته شود. هدف این تحقیق عبارت است از تلاش عملی برای شناسایی مضامین و مقولههایی که منجر به پایداری سیستم غذا در شهرها و بهرهمندی نسلهای آینده از این میراث طبیعی خواهد شد. دادههای تحقیق از طریق مصاحبه با خبرگان گرداوری گردیده است. سوال تحقیق این است که با در نظر گرفتن سیستم غذا در مقیاس شهری و با هدف حرکت به سوی توسعه پایدار شهر از دیدگاه متخصصان غذا چه ایدههای در خصوص سیاستگذاری، برنامهریزی، هماهنگ نمودن مراکز، مسئولین و دستاندرکاران غذا و تغذیه، و اجرایی شدن سیاستها قابل طرح است؟ و چگونه می توان این ایدهها را یکپارچه نمود. پژوهش حاضر مبتنی بر استفاده از دو روش تحلیل مضمون و مفهوم دیدگاههای چندگانه میباشد. برای انجام فرآیند تحلیل از نرم افزار اطلس. تی آی استفاده شده است. در این پژوهش در مجموع 392 مفهوم و 33 مقوله استخراج شده است. از مجموعه 33 مقوله 13 مقوله در زیر مجموعه دیدگاه سازمانی، 8 مقوله زیرمجموعه دیدگاه فردی و 12 مقوله زیر مجموعه دیدگاه فنی قرار گرفتهاند. احصاء مضامین و مقولههای متنوع در خصوص موضوع غذا در مناطق شهری نشان میدهد که باید نسبت به مسئله غذا و تحولات مرتبط با آن در شهرها توجه بیشتری داشته باشیم تا قبل از غافلگیری، سیاستهای قابل قبولی اتخاذ کنیم.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
جغرافیای و برنامه ریزی شهری شهری دریافت: 1398/4/10 | پذیرش: 1399/2/9