Khalili A, Jahangir S, Shamsodini A. Presenting the model of strategic planning for the sustainable development of Ghazvin city using the MetaSWOT technique. JFCV 2024; 5 (3) : 2
URL:
http://jvfc.ir/article-1-310-fa.html
خلیلی ابوالفضل، جهانگیر صبا، شمس الدینی علی. ارائه الگوی برنامهریزی راهبردی توسعه پایدار شهر قزوین با استفاده از تکنیک متاسوآت. فصلنامه چشم انداز شهرهای آینده. 1403; 5 (3)
URL: http://jvfc.ir/article-1-310-fa.html
1- دانشجوی دکتری شهرسازی ، واحد آیت الله آملی ، دانشگاه آزاد اسلامی ،آمل ،ایران
2- استادیار گروه معماری و شهرسازی ، واحد آیت الله آملی ، دانشگاه آزاد اسلامی ،آمل ،ایران ، Saba_architect@yahoo.com
3- دانشیار گروه معماری و شهرسازی ، واحد شیراز ، دانشگاه آزاد اسلامی ، شیراز ، ایران
چکیده: (8377 مشاهده)
در سالهای اخیر برنامهریزی توسعه پایدار شهری با کاربست رویکردها و ابزارهای نوینی همراه شده است که یکی از آنها برنامهریزی راهبردی با استفاده از تکنیک متاسوآت است. بدیهی است اتخاذ رهیافتی راهبردی مستلزم توجه به ابعاد و جنبههای مختلفی است که پژوهش حاضر برآن شد به ارائه الگوی برنامهریزی راهبردی توسعه پایدار شهر قزوین بپردازد. بدین منظور روششناسی این پژوهش از نظر هدف میتوان جزو پژوهشهای کاربردی- توسعهای و از نظر روشی در دسته روشهای توصیفی- تحلیلی قرار داد که با رویکردی اکتشافی نسبت به ارائه برنامه راهبردی شهر قزوین مبادرت نموده است. دادههای مورد نیاز با استفاده از روش کتابخانهای- اسنادی و روش دلفی از نمونه 30 نفری متخصصان و خبرگان جمعآوری شده است. شناسایی متغیرها نیز با استفاده از تکنیکهای پویش محیطی(شامل جستوجو در اسناد فرادست، مقالات علمی و طرحهای پژوهشی) و تکنیک دلفی(استفاده از نظرات متخصصان و خبرگان منتخب) انجام شده است و سپس با تکنیک متاسوآت و نرمافزار MetaSWOT تجزیه و تحلیل شده است. نتایج حاصله نشان داد که نیروی انسانی متخصص، وجود ظرفیتهای زیست محیطی و انطباق و تأکید اسناد فرادست بر توسعه پایدار بهعنوان مهمترین عوامل راهبردی در نقشه راهبردی توسعه پایدار شهر قزوین مسئله شهر هوشمند، استفاده از ظرفیتهای خلاقانه و نوآورانه در اقتصاد شهری و مسئله بافتهای فرسوده و ناکارآمد به عنوان مهمترین عواملی است که در حوزه توسعه پایدار شهر قزوین حائز اهمیت ویژهای است و بهمنزله عوامل راهبردی در راستای بهبود وضعیت فعلی شناخته میشود.
شمارهی مقاله: 2
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
جغرافیای و برنامه ریزی شهری شهری دریافت: 1402/7/19 | پذیرش: 1402/11/2